Проф. Стоян ДЕНЧЕВ                

...
Проф. Стоян ДЕНЧЕВ                
Коментари Харесай

Проф. Стоян Денчев: И ти ли Рюте?

Проф. Стоян ДЕНЧЕВ

 

                „ Вместо европейска взаимност, България получава цинизъм! “
                                                          Румен Радев, Президент на Р България

 

„ Да имам вяра … или да нямам доверие “ – това е въпросът който от през днешния ден мощно ме изтезава.
Да имам вяра на Европейския съюз или да не му имам вяра?!
Но нали и ние сме Европейския съюз?!

Аз имам вяра на себе си. Вярвам на своите близки. Вярвам на своите другари. Вярвам на децата си. Вярвам на внуците си. Вярвам (с дребни изключения) на българските политици. Вярвам на … българския народ. Вярвам на народите на Европа.

Но от през днешния ден към този момент изрично нямам доверие на европейските политици. Защото в случай че бяха същински национални водачи и държавници на „ Обединена “ Европа, те нямаше да позволен да вземем за пример госпожа Урсула фон дер Лайен и който е да е различен брюкселски служител да бъде повече европейски жител в сравнение с аз съм.

 

Те нямаше да позволен моите деца да са по-малко европейци от техните. Те нямаше да позволен българския народ да бъде унижаван по подобен безсрамен и неподобаващ метод.

Роден съм и съм израснал в дребния пограничен град Елхово – на границата на „ Обединена “ Европа. И аз като всички жители на Елхово, както и на жителите на моята Родина, скърбим за разстреляния от упор на граничната вадичка български граничен служител на реда. Той беше там с цел да отбрани тази Европа на която не и пука за България. Той, както и другите български граничари са там не с цел да вземат 50 евро и да си затворят очите, а да извършват своя дълг към България и към „ Обединена “ Европа.

Далеч съм от мисълта да върша паралели с исторически персони, само че като регистрирам античното великолепие на България, ми се ще да извикам мощно, че да ме чуят даже и в Амстердам –
„ И ти ли Рюте? “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР